Jakob Björklund, VD på Devize

Möt Jakob Björklund, ny VD på Devize!

Sundsvallsbaserade digitalbyrån Devize går mot strömmen i den rådande konjunkturen med sin rekrytering av en ny VD. Efter tidigare tunga poster som IT-chef på SPV och Biometria tar nu Jakob Björklund över som VD för det fristående bolaget.

”Jag har varit fast beslutsam att jag ska bli ledare för ett bolag som jag personligen uppskattar”, säger Jakob.

Jakob Björklund har tidigare varit både kundansvarig för ett större konsultbolag inom digitaliseringsbranschen, samt IT-chef både på den statliga myndigheten SPV och Biometria som verkar inom skogsnäringen. Efter att ha uppnått dessa mål inom sin karriär har han nu bestämt sig för att driva ett lite mindre bolag inom IT-branschen. Jakobs tankar om att ta över som VD på Devize:

”Jag vill jobba med trevliga människor som vill göra bra saker, göra roliga saker helt enkelt! Jag har behövt anpassa mig så mycket i min karriär, det är något jag blivit expert på men som också kostar mycket energi. På Devize ser jag fram emot mer flexibilitet med ett mindre team som jobbar tätt ihop.”

Nuvarande VD:n Björn Lidenmark, som också grundat Devize, kommer att arbeta vidare i bolaget och kliver också in som ny styrelseordförande.

”Efter åtta år av att bygga Devize från grunden är det nu dags för någon annan att ta vid. Målet är att fortsätta växa i lagom takt och att föra vidare den fina kultur och leveransförmåga vi har skapat. Jag är helt övertygad om att Jakob är rätt person för att göra detta”, säger Björn.

Sätter upp höga mål

Vid sidan av karriären har Jakob satsat både på utförsåkning som mångårig examinator inom Friluftsfrämjandet, tränat och tävlat med fågelhundar inom jaktprov och kör enduro-motorcykel. Han tränar också både på gym och i skidspåren.

”Jag sätter upp höga mål för mig själv. Det är som att jag kastar en pil på gräsmattan och ser var den hamnar. Sen får jag helt enkelt jobba på hur jag ska lösa det för att komma dit! Om jag antar mina utmaningar på ett sätt som känns bra för mig blir det en positiv stimulans genom ständig utveckling. Och jag blir aldrig färdig.”

På frågan om hur han vill leda ett bolag svarar Jakob:

”Det är viktigt med transparens i en organisation. Alla ska ha tillgång till samma information och lära sig tillsammans. Därför älskar jag agila arbetssätt, där alla inblandade kan ge input och förstå hela affären.”

Vill göra livet okomplicerat

Jakob reflekterar över en bransch och samhälle i snabb förändring:

”Det är lätt att bli överambitiös i ett förändringsarbete, men det kan göra saker onödigt invecklade. Jag strävar efter att göra livet okomplicerat, även i mitt yrke. Det är då som det blir som roligast!”

Jakob Björklund är ny VD på Devize sedan den 21 mars 2023.

#VD #CEO #Devize #Nyanställda

Devize Intervju